SL Reseplanerare 3

Sök resor med SL och Waxholmsbolaget från och till hållplats, koordinater eller adress. Relevant störningsinformation och realtidsinformation inkluderas i reseförslagen.

API:et ersätter SL Reseplanerare 2 som kommer att stängas 2018-01-31.

Nya möjligheter i Reseplanerare 3

• Mellanliggande hållplatser För att veta vilka hållplatser som passeras under en resa är man i version 2 tvungen att anropa journeyDetail efter en sökning med trip. Detta är i version 3 inte längre nödvändigt, genom att ange passlist=1 fås denna information direkt av trip. • Detaljerade färdvägar Även resans detaljerade färdväg i form av geografiska koordinater kan fås direkt av trip/reconstruction/journeyDetail genom att ange poly=1. • Prisinformation I version 3 presenteras de faktiska biljettpriserna för en resa, inte bara som tidigare zon-information. • Tidigare/senare resor För att ”skrolla” tidigare och senare resor efter ett sök med trip finns möjligheten att skicka in samma sökning, kompletterat med en skroll-parameter från det tidigare svaret för att få nästkommande eller föregående resor. • Dela resa Den nya tjänsten reconstruction gör det enklare att dela ett reseresultat, inte bara en sökning (som kan ge ett annat resultat vid annat tillfälle).

API

Reseplaneraren tar emot ISO-8859-1 encodad input. Förutom rätt encoding i anropet måste strängen även url encodas. Med ISO-8859-1 teckenencoding och url encoding av tecknen så blir t.ex. ä = %E4, å =%E5, ö = %f6 och mellanslag %20.

API-nyckel

Det krävs en giltig API nyckel som skickas med som parametern "key" i alla metodanrop. En API nyckel får man genom att skapa ett projekt som använder detta API. Mer om hur du skapar och använder API nycklar hittar du här. För att få en API nyckel så måste man godkänna APIets licensvillkor. Det finns vissa begränsningar på antalet anrop per minut och per månad.

Notera: För att få Guld-nivå krävs att man skriver en utförlig beskrivning av projektet på Trafiklab. Projekt som saknar beskrivning kommer att nekas Guld-nivå.

    Nivå
    Max anrop/månad
    Max anrop/minut


    Brons
    10 000
    30


    Silver
    500 000
    60


    Guld
    Efter behov


    Vår målsättning är att alla som vill ha data ska få tillgång till denna, och att det ska förbli kostnadsfritt. Begränsningarna vi har idag är till för att vi vill kunna garantera att vår teknik fungerar till så många så möjligt. Innan vi uppgraderar en tjänst vill vi ha en prognos för hur mycket trafik tjänsten kommer att generera i relation till hur många resenärer som får nytta av informationen. För att få ditt konto uppgraderat, använd uppgraderingsknappen vid din nyckel.

Data and Resources

Additional Info

Field Value
Source https://trafiklab.se/api/sl-reseplanerare-3
Version 1
Last Updated February 16, 2019, 22:00 (UTC)
Skapad April 12, 2018, 09:17 (UTC)
Contact URI https://trafiklab.se/sites/default/files/dcat/contactpoint.rdf
Contact email mailto:support@trafiklab.se
Contact name Trafiklab
GUID https://trafiklab.se/sites/default/files/dcat/dataset-16717.rdf
Language svenska
Publisher URI https://trafiklab.se/sites/default/files/dcat/sl_publisher.rdf
Publisher URL http://sl.se
Publisher name SL
Publisher type Tillbakadragen
Spatial URI http://sws.geonames.org/2673722/
Theme Transport
URI https://trafiklab.se/sites/default/files/dcat/dataset-16717.rdf